ideeen voor hobby’s

Hobby’s beginnen vanuit huis

De muren komen op je af, je hebt geen zin meer om wéér een nieuwe Netflix-serie te beginnen en alle kastjes in huis zijn ook al schoon. We get it. Daarom zetten we tien hobby’s op een rij waar je vandaag nog mee kunt beginnen terwijl je in quarantaine zit.

1. Leer een instrument spelen

Nu je thuis zit is het het ideale moment om je gitaar of piano eens stofvrij te maken en via YouTube liedjes te gaan leren.

2. Maak moderne borduursels

Waarschijnlijk niet de eerste hobby waar je aan zit te denken, maar borduren kan hartstikke leuk zijn. En het is makkelijk. Het enige wat je nodig hebt is een lapje stof (dat kan bijvoorbeeld ook een oud canvastasje zijn), naald en draad. Zoek wat inspiratie op Pinterest, trek een ontwerp over of maak zelf iets en borduren maar. Op YouTube vind je genoeg tutorials.

3. Een andere taal leren

Altijd al een andere taal willen leren? Dan is dit het perfecte moment. Via apps als Duolingo kan dat heel makkelijk. Download samen met een vriend of vriendin de app en leer samen via FaceTime om het nog leuker te maken.

4. Tekenen of schilderen als hobby

Schilderen of tekenen kan een hele ontspannende bezigheid zijn. Helemaal leuk als je er een mooi schilderij of leuke tekening aan overhoudt die je in je huis kan ophangen. Online zijn er veel cursussen en filmpjes te vinden die je op weg kunnen helpen.

5. Leren Photoshoppen

Altijd al beter willen worden in Photoshop? Tijd om er je hobby van te maken deze dagen en ermee aan de slag te gaan. Zoek online naar tutorials voor beginners en je kunt jezelf uren vermaken.

6. Volg een masterclass

Op de site van MasterClass kun je masterclasses volgen van niet de minste namen. Zo kun je les krijgen van niemand minder dan Anna Wintour over creativiteit en leidinggeven. Good to know: hier hangt wel een prijskaartje aan. Je kunt natuurlijk ook op zoek gaan naar gratis online masterclasses.

7. Maak een visionboard

Niets leuker dan inspirerende dingen knippen uit een stapel tijdschriften. Wil je je huis restylen? Of een soort collage maken om in je huis op te hangen? Het kan allemaal. Het enige wat je nodig hebt is een stapel tijdschriften, een groot vel papier, een schaar en lijm. Bonustip: ook leuk om samen met een vriend of vriendin via FaceTime te doen.

8. Maak je eigen sieraden

Niet alleen leuk tijdverdrijf, je houdt er ook nog iets moois aan over: zelf sieraden maken is de perfecte hobby om nu te starten. Koop wat kralen en maak armbandjes of een leuke ketting.

9. Leren koken

Waar je in een normale werkweek geen tijd (of zin) hebt om een uitgebreid stoofpotje te maken, heb je nu natuurlijk genoeg ruimte om eens iets lekkers te gaan maken. Ga op zoek naar lekkere recepten en daag jezelf uit.

10. Leuke potjes kleien

Kleien klinkt misschien als iets voor kleine kids, maar geloof ons: deze hobby wil je hebben. Als je nog geen klei in huis hebt kun je het gemakkelijk online bestellen. Kijk eens op Pinterest of Instagram voor inspiratie, het staat er vol mee.