Inleiding

Als je wilt dat de professional het stuur grijpt, betekent dat ook wat voor jou als leidinggevende. Allereerst moet je plaats maken. Anders wordt het wel heel erg dringen op de bestuurdersstoel. Ga je ernaast zit op de bijrijdersstoel? Als een soort van rijinstructeur, met zijn eigen zijspiegels en voor noodgevallen ook het rempedaal?

Trek je vanuit die positie ook regelmatig aan het stuur? Dat is niet bevorderlijk voor de samenwerking en al helemaal niet voor het zelfvertrouwen van de bestuurder. Bij de bestuurder leidt dit tot voortdurende alertheid (argwaan) richting de bijrijder in plaats van focus op de weg.

Wees dus duidelijk wat je rol als leidinggevende is. In ieder geval moet je als leidinggevende de sleutels ter beschikking stellen. Een tankpas helpt ook. Wat is de stijl? Veel feedback geven over de rijprestaties? Veel aanmoedigingen? Of totaal uit beeld gaan? Wisselt dit afhankelijk van de rij prestaties? Verbindt professionals en zorg dat ze samen hun eigen spiegels reserveren inbouwen. Ondersteun hen daarin. Mogen de professionals het zelf uitzoeken en uitproberen? En wat doe je als de Anders leidinggevenprofessionals het stuur toch niet pakken? Of dat nog niet willen of niet durven?

Kortom terwijl het de professionals zijn die het stuur moeten pakken, wordt er nog wel wat verwacht van jou als leidinggevende!