Ontslagen, wat nu?

Wie zijn baan verliest, verliest alle vaste grond onder zijn voeten. Of je nou ontslagen bent vanwege wangedrag of vanwege een reorganisatie. Het gevoel van maatschappelijk nut en identiteit worden aangetast, structuur verdwijnt uit de dag. Niet vreemd dat mensen rouwen om het verlies van hun baan. Er breekt een periode aan van solliciteren en (mogelijke) teleurstellingen.

Maar werkeloosheid kan ook een moment van bezinning zijn. Waarin je tijd hebt om na te denken over waar je blij mee bent en wat je verder wil in het leven

Op zoek naar een nieuwe baan? Met een goede cv en sollicitatiebrief kom je een heel eind. Als je weet hoe recruiters naar je cv kijken, dan zorg je voor goede spelling en een overzichtelijk cv. Mag je op gesprek, trap dan niet in de bekende sollicitatiemissers. Zorg bijvoorbeeld je dat je vragen stelt en de juiste kleding draagt.

Mocht je in het verleden te kampen hebben gehad met burn-out, depressie of andere klachten, bedenk goed of je eerdere psychische problemen bij een sollicitatiegesprek aan de orde wilt stellen.

Pak aan wat je dwarszit

Minder stress, ander werk, meer zingeving of iets anders waarbij je wel een duwtje in de rug kunt gebruiken? Een coach helpt je om sneller je doelen te bereiken.