Geplaatst op Geef een reactie

De herfstvakantie staat weer voor de deur. Kijk jij er naar uit of zie je er tegenop?

Bij mij is het meestal het laatste. Dit komt omdat ik energieke, enthousiaste jonge kinderen heb.
Momenteel is het bij hen erg populair om dat wat die ander net in zijn handen heeft ook te willen. Je kunt wel bedenken wat dit voor discussies en gehuil oplevert.
Dan is werken een makkie.

Hoe richt jij de komende week in? Ik heb er van tevoren al uitgebreid over nagedacht. Wat kan ik beter doen? Een dagje uit waarbij ze afgeleid zijn? Of thuis zitten met alle risico’s van dien, wat betekent dat ik continu politieagentje ben?
Ja, dat eerste dus.

Ik heb er speciaal een museumjaarkaart voor gekocht. Zo heb je elke keer een mogelijkheid om een uitje te doen waar je geen entree voor hoeft te betalen, maar wel lekker weg bent.

Om te zorgen dat ik ook nog een klein beetje bijkom, heb ik ervoor gekozen om ook een abonnement op de kinderopvang en BSO te hebben in de vakanties. Zodat in ieder geval op mijn werkdagen er ruimte is om de kinderen ergens anders te kunnen brengen.

Wanneer je deze mogelijkheid niet hebt is het natuurlijk ook een optie om een andere werkende moeder te vragen om een uitwisseling te doen. Zijn de kinderen op dinsdag bij haar en op woensdag bij jou. Zodat jullie allebei een dag vrij zijn.
Of misschien kun je ze een nachtje naar opa en oma sturen?

Al deze overwegingen riepen bij mij soms wel de vraag op of ik wel een goeie moeder was. Je kunt jezelf natuurlijk een ideaalbeeld voorstellen waarbij je de vakanties als een feestje zou moeten ervaren. En ik verwacht dat die vakanties ook nog wel komen.
Maar voor een werkende moeder met jonge kinderen is vakantie echt een uitdaging. Daar heb ik me bij neergelegd en het is niet erg omdat te erkennen. Het maakt het eigenlijk alleen maar makkelijker, om toe te geven dat het pittig is. Dan kun je er tenminste ook naar handelen en goed voor jezelf zorgen.

Fijne herfstvakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *